عینک طبی آفتابی
افرادی که از عینک های طبی فتوکرومیک استفاده می کنند برای جلوگیری از تابش اشعه مضر خورشید بهتر است از عینک های طبی آفتابی استفاده کنند.
عینک مناسب باید حداقل تا 90 درصد نور خورشید را بگیرد و فردی که از عینک طبی استفاده می کند می تواند با مراجعه به چشم پزشک و تعیین شماره عینک به عینک ساز سفارش ساخت عینک طبی آفتابی بدهد. در حالت معمولی که فرد مشکل خاصی ندارد و نیاز به عینک آفتابی دارد با مراجعه به عینک فروشی های معتبر و دارای مجوز
می تواند عینک متناسب با فرم صورت را انتخاب کند زیرا برای تهیه عینک آفتابی نیاز به تعیین فاصله کانونی نیست.
چروکیدگی و پیری زود رس در پوست های نازک پلک ها و سرطان پوست از عوارض اشعه ماورای بنفش خورشید است. از دیگر عوارض نورمستقیم خورشید روی چشم ها ایجاد ناخنک و آب مروارید و آسییب قرنیه به ویژه در جوشکاران اسکی بازان و کوهنوردان و همچنین آسیب شبکیه بخصوص استحاله ماکولا و کوری ناشی از کسوف می باشد.
امواج فرابنفش یا یو وی طول موج 100 تا 400 نانومتر دارد و حدود 5 درصد انرژی خورشد را تشکیل می دهد که مضرترین قسمت برای انسان است.
بهترین روش برای محافظت از چشم ها مخصوصا کسانی که دارای انکسار دبد نیز می باشند استفاده از عینک طبی آفتابی استاندارد زیر نظر عینک سازی های معتبر و دارای مجوز از اتحادیه صنف عینک فروشان می باشد.
یک عینک طبی آفتابی استاندارد باید در کنار نمره ی دقیق و فریم متناسب با صورت فرد از تیرگی مناسب برخوردار باشد و این تیرگی باید بحدی باشد که شخص در نور آفتاب احساس راحتی کند و دچار خیرگی نشود.